The following addons cannot be used, because your plan has expired. To renew your subscription, please visit our website.

Akbank Yatırım Hesapları Nelerdir? - Banka Sayfası, Güncel Kredi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    8.342,00
    % -0,04
  • AMERIKAN DOLARI
    32,9383
    % 0,08
  • € EURO
    35,8999
    % 0,02
  • £ POUND
    42,6295
    % 0,09
  • ¥ YUAN
    4,5283
    % 0,10
  • РУБ RUBLE
    0,3750
    % 0,16
  • BITCOIN/TL
    2192957,638
    % -1,79
  • BIST 100
    %

Akbank Yatırım Hesapları Nelerdir?

Akbank Yatırım Hesapları Nelerdir?

Akbank yatırım hesapları ile her sektörden yatırımcıya farklı türlerden yatırım yapma imkânı tanımaktadır. Sadece sektör bazlı olarak da değil kişisel olarak da yatırımda bulunma imkânı tanımaktadır. Akbank bünyesinde yer alan yatırım hesapları aşağıda verildiği gibidir:

  • Akbank Mevduat Hesabı
  • Akbank Birikim Hesabı
  • Yatırım Fonu
  • Hisse Senedi/ VİOP
  • Tahvil/ Bono
  • Diğer Yatırım Ürünleri (Repo, Eurobond, Forward, DCD, Swap, Döviz Kurları)

Akbank Yatırım Hizmetleri Nelerdir?

akbank yatirim hizmetleri cesitleri

Akbank yatırım hizmetleri ile bankacılık faaliyetleri ile finansal piyasalarda uzmanlaşmış çalışanlar ile sağlıklı bankacılık faaliyetleri sunmaktadır. Akbank, Ak Portföy Yönetimi ve Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. faaliyetlerini birleştirerek tek bir çatı altında “Akbank Yatırım Hizmetleri” olarak ortaya koymaktadır. Akbank yatırım hizmetleri, yatırım araçları konusunda bir bilgiye sahip olmayan, hangi yatırımlara yönelik yatırım yapacağını bilmeyen, kendi yatırım faaliyetlerine göre gelen fırsatlar konusunda hangilerini değerlendirmesi gerektiği konusunda bilgiye sahip olmayan, değişen piyasaları takip etmekte zorlanan, yapacağı yatırım işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için yatırım hizmetlerinden destek almak önem arz etmektedir. Akbank’ın sunduğu yatırım hizmetleri aşağıda verildiği gibi sıralanabilir:

  • Akbank yatırım hizmetler, yatırım yapmak isteyen müşterilerine özel ihtiyaç duyulan yerlerde finansal çözümler sunarak sektörün lider firmaları ile güvenli bir şekilde çalışmayı sağlamaktadır.
  • Yatırımcıların kişisel yatırım işlemlerini bilimsel yöntemler ile analiz edip hangi yatırımcı profili ile hareket edilmesi gerektiğini belirleyerek daha sağlıklı ve doğru yatırımlarda bulunmasını sağlamaktadır.
  • Türkiye çapında önde gelen şirketler arasında yer alan Ak Portföy ile müşterilerin yatırımcı profillerine uygun “Stratejik Varlık Dağılımı” tavsiyesinde bulunarak yönlendirme yapılmaktadır.
  • Yatırımcı müşterilere sunulan “Portföy Fikirleri” ile piyasayı takip etmekte zorlanan ve piyasa şartlarında yatırım işlemlerini güncelleyerek yapılan yatırımları kolay bir şekilde takip etme imkânı sunmaktadır.
  • Yatırım Sepetleri avantajı ile yatırım profillerine önerilen portföy dağılımını kolay bir şekilde takip etmelerini ve risk dağılımı ile getiri potansiyelinin arttırılmasını sağlamaktadırlar.
  • Akbank yatırım hizmetlerinin sunduğu geniş yatırım fonları ile ihtiyaç duyulan konularda akıllı çözümler sunmaktadır. Aynı zamanda Ak yatırım faaliyetleri ile ortak çalışarak genel yatırımlarınıza ek tavsiyelerde bulunulmaktadır.
  • Akbank Direkt uygulaması ile konusunda uzaman yatırım danışmanları ile görüntülü konuşma imkânı sunarak yatırımlarınız ile ilgili online destek alarak Akbank yatırım hesaplarınızın sağlıklı bir şekilde kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Tatil kredisi veren bankalar 2021 Yazısını sitemizden inceleyebilirsiniz.

Akbank Yatırım Hizmetlerinden Kimler Faydalanabilir?

Akbank yatırım hizmetlerinden yatırımlarına yön vermek isteyen tüm Akbank müşterileri faydalanabilirler. Akbank yatırım hesaplarından faydalanabilmek için herhangi bir alt limit gerekmez. Yatırım danışmanlığı hizmetinden yararlanarak yapılan yönlendirmeler ile en az 200 bin TL ya da diğer döviz kurları, vadesiz mevduat, yatırım fonu, hazine bonosu, devlet tahvili, Eurobond ya da hisse senedi gibi mal varlığının bulunması ve “Yerindelik Testi”ni tamamlamış olan yatırımcılar, yatırım hizmetlerinden ve hesaplarından yararlanabilmektedir.

Akbank müşterileri için Akbank ve ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yatırım Danışmanlığı hizmeti verebilmek için hesaplarında bulunan minimum varlık bakiyesi haklarını saklamaktadır. Böylece müşteri yatırımlarını bakiyelerini az ya da çok olsa da desteklemektedirler. Aynı zamanda Akbank, özel bankacılık müşterilerine yatırım faaliyetleri için atanacak olan Ak Yatım Danışma sayesinde yapacakları yatırımlara özel hizmet alabilmelerini sağlamaktadır.

Akbank yatırım hizmetinden yararlanan müşteriler portföy fikirleri için ürün satın alımlarımda minimum 100 bin TL, yatırım sepeti için ürün satın alımlarında ise 1000 TL satın alma tutarına sahiptirler.

Akbank Yatırımcı Profilleri Nasıldır?

akbank yatirimci cesitleri

Akbank yatırımcı profilleri olarak değişiklik göstermektedir. Değişik profiller bulunması yatırım ilişkilerini de etkilemektedir. Akbank’ta 4 farklı yatırımcı profili bulunmaktadır. O profiller şunlardır:

  1. Korumacı: Korumacı yatırımcı profiline sahip olan kişiler daha çok piyasaları ve ilgilendiği alanları vakit buldukça kontrol eden yatırımcılardır. Yaptıkları yatırımların %80 ila %90 oranında kısa vadeli olarak mevduat hesaplarında değerlendirirler. Kalan %10 ila %20’lik kısmını ise orta ya da uzun vadede potansiyel getiri için kullanır. Genel olarak altın, tahvil içerikli fonlar ve bazen de hisse senedi gibi yatırımlarda TEFAS yatırım fonları gibi yatırım faaliyetlerinde değerlendirilmektedir.
  2. Dengeli: Dengeli yatırımcı profiline sahip olan yatırımcılar sürekli olmasa da genel trendleri izleyen yatırımcılardır. Kazançlarını %70 ile %80 oranındaki kısmını vadeli mevduatlar gibi sabit gelirli yatırımlarla değerlendirirler. Kalan %20 ve %30’luk kısımdaki kazançları ise uzun vadeli yatırımlara yatırırlar. Kazanılan anapara korumalı hesaplara; altın, devlet ya da özel sektör tahvilleri, emtialar, TEFAS yatırım fonları ve büyük aynı zamanda sürekliliğe sahip şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapmaktadırlar.
  3. Atak: Yatırımcı profilleri atak olan Akbank yatırım hesapları yatırımcıları, kısa vadeli alım satım işlemi yapan ve piyasayı takip eden aynı zamanda genel trendleri de izlemeye çalışan yatırımcılardır. Bu yatırımcılar yapılan alım satım işlemlerinde kısa vadeli yatırımlar yapılmaktadır. %60 ila %70’i arasındaki toplam yatırımları, mevduat gibi sabit kar getirici enstrümanlara yatırım yaparlar. Birikimlerin %30 ile %40 kısmı kısa vadeli orta ve uzun vadeli yatırımlara yatırım yaparlar. Altın, hisse senedi ile TEFAS yatırım fonları, emtialar, devlet ya da özel sektör tahvilleri gibi yatırım faaliyetlerine yatırım yapmaya meyillidirler.
  4. Agresif: Agresif yatırımcı profilleri, riski seven, anlık yatırımlar yapan yatırımcı profilleridir. Bu yatırımcılar yatırım portföylerinin yarısı ile yüksek potansiyele sahip kar marjlarına, tahvil, bono ağırlıklı fonlar, altın, emtialar, döviz ve hisse senetleri gibi yatırım fonlarına yatırım yapmaktadırlar. Kısa vadeli yatırımlar, günlük alım satım işlemleri ile yaparlar. Agresif yatırımcılar piyasa koşulları ve uygun olmayan yatırım ortamlarında sabit gelir getirisine sahip enstrümanlara yatırım yaparlar.

Akbank Yatırım Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır?

Akbank yatırım hesabı kapatma işlemi oldukça basit olup birden fazla yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler şu şekilde verilmiştir:

  • Akbank kurumsal internet sayfası üzerinden online bir şekilde hesap kapatılabilmektedir.
  • Akbank mobil uygulaması üzerinden hesap kapatılabilir.
  • Eğer kartlı bir hesap sisteminiz varsa Akbank ATM’lerinden hesap kapatma işlemi yapabilirsiniz.
  • Akbank müşteri hizmetlerini arayarak yatırım hesabınızı kapatmak istediğinize dair başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Akbank şubeleri aracılığı ile hesap kapatma dilekçesi vererek mevcut hesabınızı kapatabilirsiniz.

Yukarıda verilen yöntemleri kullanarak kolay ve sorunsuz bir şekilde yatırım hesabınızı kapatabilirsiniz.

Akbank Yatırım Hesabı Açmak Ücretli Mi?

Akbank yatırım hesabı açmak için müşterilerinden belirlediği miktarlarda ücret talep etmektedir. Bu ücret açılan yatırım hesabına göre değişmektedir. Hesap açıldığı anda alınan bu ücret her sene bir defa işlem ücreti olarak hesap bakiyenizden kesilmektedir. Akbank yatırım hesabı ücret tutarı 10 ila 60 TL arasındadır. Bu fiyat açılan yatırım hesabına göre değişmektedir.

Akbank Hisse Senedi Satışı Hesaba Ne Zaman Geçer?

Akbank hisse senedinin satışı hemen hesaba geçmemektedir. Satış işlemi gerçekleştirdikten sonra banka ya da kurum talep edilse bile işlem yapılamamaktadır. Satıştan sonra 2 gün boyunca Takasbank ’ta saklı kalan hisse senedi 2 günün sonunda otomatik olarak yatırımcının vadesiz hesabına geçmektedir.

İmar kredisi veren bankalar 2021 yazısına da göz atabilirsiniz.

Akbank Hisse Senedi Borç Bakiyesi Ne Anlama Gelmektedir?

Akbank hisse senedi borç bakiyesi, yatırımcının herhangi bir komisyoncuya olan borcunu ifade etmektedir. Kredi limiti, gayrimenkul satın almak ya da hisse senedi almak için kullanılabilmektedir.