The following addons cannot be used, because your plan has expired. To renew your subscription, please visit our website.

Garanti BBVA POS Destek Hattı Numarası Nedir? - Banka Sayfası, Güncel Kredi Haberleri
  • YARIM ALTIN
    8.319,00
    % 0,21
  • AMERIKAN DOLARI
    32,9949
    % -0,11
  • € EURO
    35,8195
    % -0,26
  • £ POUND
    42,5549
    % -0,22
  • ¥ YUAN
    4,5450
    % -0,53
  • РУБ RUBLE
    0,3832
    % -1,41
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Garanti BBVA POS Destek Hattı Numarası Nedir?

Garanti BBVA POS Destek Hattı Numarası Nedir?

Garanti BBVA Pos destek hattı sayesinde artık karşılaştığınıza sorunlara hızlı ve kolay bir yoldan çözüm bulabileceksiniz. 444 0 339 numaralı telefon hattı ile POS cihazınız ile ilgili destek alabilir sorunlarınızın çözümünü kısa yoldan halledebilirsiniz. Garanti BBVA POS destek hattına 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde ulaşmanız mümkünüdür.  İsterseniz Garanti BBVA internet sitesi üzerinden de sorunlarınıza karşı talep oluşturabilir ve destek ekibimiz tarafından aranarak ya da mail yolu ile talebinize ilişkin çözüm imkânı sunulabilmektedir.

Garanti Bankası POS Cihazı Nasıl Alınır?

Garanti Bankası POS cihazı alabilmek için öncelikle işletmenin bir ticaret tescil belgesi olması gerekmektedir. Ticaret tescil belgesi olmayan işletmeler POS cihazı alamamaktadır. İki farklı yol ile POS cihazı başvuru talebinde bulunulabilmektedir. Bunlardan biri şubeye giderek başvuru işleminde bulunmak diğeri ise şubeye gitmeye gerek kalmadan internet sitesi üzerinden POS başvuru talebinde bulunmaktır. Eğer bankanın müşterisi iseniz POS cihazı alırken daha kolay işlem yapabilirsiniz. Banka müşterileri için tamamlanması gereken belgeler:

  • Üye iş yeri başvuru formu
  • Üye iş yeri sözleşmesidir.

Bu sözleşmeler imzalanıp doldurularak Elektronik Ticaret Sözleşmesi ve Sanal POS Başvuru Talep Formu da doldurulduktan sonra POS cihazı alınabilmektedir.

Eğer banka müşterisi değilseniz ama Garanti Bankası üzerinden POS cihazı almak istiyorsanız öncelikle banka üzerinden bir hesap açmanız gerekmektedir. Hesap açmak için gerekli belgeler:

  • Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesi
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • İmza Sirküleri
  • Vergi Levhası Fotokopisi
  • Kira Kontratı ya da tapu

Yukarıda belirtilen belgeler tamamlandıktan sonra bankanın üye iş yeri olup ikinci belge tamamlama işlemine geçilir.  Üye iş yeri başvuru formu ve üye iş yeri sözleşmesi imzalanıp tamamlandıktan sonra başvuru talebi alınmış olur. 7 ila 15 gün arasında başvuru sonucu tarafınıza iletilecektir. Onaylanan başvurular otomatik olarak hesabınıza geçmektedir. Hesaba tanımlanan POS cihazı entegrasyonu için tarafınıza bilgi verilecektir. Adınıza tanımlanan kullanıcı adı ve şifre ile Garanti BBVA POS işlemleri için KOBİ menüsünden sayfaya girerek teknik bilgilere ve yazılımlara ulaşabilir ve ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz.

Garanti BBVA POS Cihazı Nasıl İptal Edilir?

garanti bbva pos cihazi iptali

Garanti BBVA POS cihazı başvurunuzu iptal etmek için Garanti Bankası müşteri hizmetlerini arayabilir, mail atabilir ya da şubeye giderek iptal talebinde bulunabilirsiniz. 0212 444 0 339 numaralı telefon numarasını arayarak POS cihazınızın iptaline ilişkin ne yapanız gerektiğinin bilgisini alarak bu hat üzerinden iptal talebinde bulunabilirsiniz. Aynı şekilde eticaret@garanti.com e-posta adresine POS cihazınızı iptal etmek istediğinize dair dilekçe yazarak iptal talebinde bulunabilirsiniz. Kısa süre içerisinde geri dönüş sağlayacaklardır. İsterseniz de Garanti Bankası şubelerine giderek iptal ettirme işlemlerine dair bilgi alabilir ve iptal işlemlerini şubeden kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

Ayrıca Denizbank POS destek hattı bilgilerine de bakabilirsiniz.

Garanti Bankası POS Cihazı Çeşitleri Nelerdir?

Garanti Bankası müşterilerine özel farklı POS cihazı seçeneklerinde bulunmaktadır. Böylece her işletmeye kendilerine uygun POS cihazı kullanma imkânı tanıyarak işlem hızlarını arttırıp daha fazla kazanç sağlamalarına katkıda bulunmaktadır. Garanti Bankası POS cihazı çeşitleri aşağıda verildiği gibidir:

  • Yazar Kasa POS: Tek bir cihaz üzerinde hem yazar kasa hem de POS cihazı özelliklerini barındıran, teknolojik yenilikler konusunda yenilikleri desteleyen ve internet vasıtasıyla Gelir İdare Başkanlığı ile güvenli bir veri akışı sağlayabilen bir POS cihazıdır.
  • DCC POS: Yurt dışından gelen kişilerin kendi yerel para birimlerini içinde barındıran Visa ve MasterCard sahipleri ülkelerinin yerel para birimleri ile ödeme yapmalarını sağlayan POS cihazıdır. Amerikan Doları, Avustralya Doları, Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi (AED), Çin Yuanı (CNY), Danimarka Kronu, Euro, İngiliz Sterlini (GBP), İsveç Kronu (SEK), İsviçre Frangı, Japon Yeni, Kanada Doları, Norveç Kronu, Romen Leyi, Rus Rublesi, Suudi Arabistan Riyali gibi para birimleri ile ödeme alabilmektedir.
  • Sanal POS: İnternet üzerinden satış yapan işletmeler için geçerli olan POS cihazıdır. Bu yöntem ile internet üzerinden ödeme alınabilmektedir.
  • Temassız Ödeme: NFC özelliği bulunan POS cihazları ve kartlar ile kartın POS cihazına yakınlaştırılması ile yapılan ödemelerdir. Böylece işlemler hızlı bir şekilde gerçekleşmekte olup temas azalmaktadır. Visa, MasterCard ve American Express logolu kartlarda geçerli olup en fazla 250 TL’ye kadar olan alışverişlerde kullanılmaktadır.
  • Cep POS: Android telefonların NFC özelliği kullanılarak temassız ve kartsız bir şekilde yapılan ödemeler için kullanılan POS cihazıdır. Bunu Android telefonlara sahip mikro iş yerleri kullanabilmektedir.
  • Döviz POS: Yurt dışı kart sahiplerine özgü döviz kurları ile satış yapabilmeyi sağlayan POS cihazıdır.
  • Ortak POS: Tek bir POS cihazı üzerinden tüm banka kartlarının geçerli olduğu ve işlem yapılabildiği POS cihazıdır.

Garanti BBVA POS Komisyon Oranları Ne Kadardır?

Garanti BBVA POS komisyon oranları yapılan işlem tutarına göre değişmekte olup ortalama şu şekilde verilmektedir:

  • 20 bin TL’lik 12 ay vade ile yapılan işlemler için %1,80 oranında komisyon uygulanmaktadır.
  • 15 bin TL’lik 12 ay vade ile yapılan işlemler için %2,20 oranında komisyon uygulanır.
  • 10 bin TL’lik 12 ay vade ile yapılan işlemler için %2,70 oranında komisyon uygulanır.
  • 3 bin TL’lik 12 ay vade ile yapılan işlemler için %3,10 oranında komisyon uygulanır.
  • 2 bin TL’lik 12 ay vade yapılan işlemler için %3,70 oranında komisyon uygulanmaktadır.

Komisyon oranları taahhüt süresine ve işlem miktarına göre farklılık göstermektedir. Ortalama %1,80 ila %3,70 oranında bir komisyon oranları değişmektedir.

Garanti BBVA POS Cihazı Taksit Nasıl Yapılır?

garanti bbva pos cihazi taksit nasil yapilir

Garanti BBVA POS cihazı ile taksit yapabilmek için öncelikle müşteri kartını pos cihazına okutmadan önce giriş tuşuna basarak açılan ekrana giriş tutarının girilmesi gerekmektedir. Bu adımdan sonra karşınıza “Nakit Satış” ve “Taksitli Satış” seçeneği çıkacaktır. Taksitli satış seçeneği seçilir. Taksitli satış seçeneği karşınıza “Vadeli Satış” ve “Seçmeli Taksit” seçeneği sunmaktadır. Müşterinin talep ettiği taksit tutarına göre taksit sayısını belirlemek için “Seçmeli Taksit” seçeneği seçilerek bir sonraki adıma geçilir. Bu adımda istenilen taksit tutarının girilebileceği bir ekran gelmektedir. Burada müşterinin taksit talebine uygun taksit miktarı girilerek satış işlemine geçilir. Bu noktada tüm taksit işlemleri ayarlandıktan sonra müşterinin kart şifresini gireceği ekran açılacaktır. Bu ekranı müşteri kart şifresini girerek doldurduktan sonra yeşil tuşa basarak yapılan işlemi onaylar. Böylelikle yapılan satış işlemi onaylanmış olur.  İşlem sonunda fişlerden ilki müşteriye verilir, ikinci fiş ise işletmeye kalmaktadır.

Eğer yapılan satış işlemi onaylanmadıysa onaylanmadığına dair açıklama çıkmaktadır ve geçersiz işlem olduğuna dair fiş yazılmaktadır. Bu gibi bir durum ile karşılaşıldığı zaman Garanti BBVA destek hattından ya da internet sitesi üzerinden yardım alınabilmektedir.

Akbank POS destek hattı numarası ayrıntılarını da inceleyebilirsiniz.

Garanti BBVA POS ile Gün Sonu Nasıl Alınır?

Garanti BBVA POS cihazı ile gün sonu almak oldukça kolay olup birkaç adımda tamamlanmaktadır. 1 gün içinde yapılan satışların toplamı olan gün sonu raporu almak için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • POS cihazı üzerinde yer alan F2 tuşuna basarak “Gün Sonu Menüsü” sayfası açılır.
  • Bu sayfada “Gün sonu” seçeneği seçilerek giriş tuşuna basılır.
  • Giriş tuşuna basıldıktan sonra şifre istemektedir. İstenen şifre de girilip tekrardan giriş tuşuna basıldıktan sonra POS cihaz ile gerçekleştirilen tüm işlemler için gün sonu raporu ile ulaşılabilmektedir.
YORUMLAR YAZ
  • QNB Finansbank POS Destek Hattı Numarası Nedir? – Banka Sayfası, Güncel Kredi Haberleri3 yıl önce
  • […] Garanti BBVA POS destek hattı numarası bilgilerine […]